Träffar: 237

Jag fick ett ryck förra veckan och sydde två nya trikåklänningar, båda efter mitt eget mönster.
Först den med gröna blad. När den var klar insåg jag att jag är ett antal kilon mindre nu än när jag ritade mönstret så till den grå klänningen fick jag justera lite’.

Jag tror jag ska börja med att kanta halsöppningen med band (i samma tyg) istället för att göra en infodring, tror det blir snyggare, och så ska jag få till finare fållsömmar med hjälp av tvillingnål men jag är nöjd med båda klänningarna i alla fall.

2 kommentarer

  1. De såg goa ut, klänningarna!
    Jag fållar med trikåsöm som finns på maskinen, två raka linjer och typ zigzag emellan, jag har glömt vad den heter, kallas den overlock? Stängd overlocksöm kallas den hos Pfaff. Jag har den lite smalare, ca 4,5 mm. Jag har sytt med tvillingnål också, men jag är inte helt såld, den är mindre elastisk och binder inte lika bra på avigsidan. Snygg, javisst.
    Det ser skönt ut med klänning och goa ullstrumpbyxor!! Åsså en ullkofta utanpå för den goa värmen! Ha de!

    1. Author

      Ja jag har nog en sån söm jag med på min Janome, jag ska testa den lite mer. Körde den på allra första klänningen men blev inte nöjd, men då hade jag inte samma vana att sy i trikå som nu och hade inte justerat pressarfotstryck och dylikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *