Till paradiset och hem igen, den långa vägen

Igår hälsade vi på i det som snart är vårt paradis. Träffade damen som bor där nu, hennes vuxna barn, deras respektive, hennes barnbarn och barnbarnsbarn…ett helt gäng. Vilka underbara människor!

Vi bjöds på lunch och fika och sen gick vi igenom hus och uthus och trädgård tillsammans och vi fick veta en massa bra att veta-saker och vi fick ta del av en massa av deras minnen från ett helt liv på gården och gårdens historia och hur saker kom till och allt möjligt sånt. Omslutna av värme var vi. Det var en väldigt, väldigt fin eftermiddag!

Efteråt kollade vi in två badställen som finns där. Det första är på gångavstånd! Det andra bara en liiten bit längre bort.

Ja, sen gick det inte lika bra. Bilen bestämde sig för att nej, nu får det räcka för idag. Blurp, stopp.
Bara att ringa assistans som fixade bärgare. Bärgaren som utgår från Örebro men som just hade varit på ett ärende i Arboga och alltså var åt helt fel håll.., så det skulle dröja nästan en timme innan han var framme.

Då är det tur att bilen lagt av precis vid hembygdsgården (i Finnerödja) där det var någon slags evenemang med sång, dragspel och fiol. Väldigt trevligt att lyssna på medan vi väntade. 🙂 Och har man stickning så finns ingen väntetid, bara sticktid. Voilà!

Till slut kom han i alla fall och vi fick skjuts till Örebro, först till en bilfirma där vi lämnade av bilen och sen till en mack där vi kunde hyra en bil för att ta oss hem. Det fick bli middag på McDonalds för det låg intill macken och vi var såå trötta, och sen hem.


(Hittade favoritgodiset på macken. Bonus!)

Ja jisses vilken lååååång dag det blev sent blev det innan vi äntligen var i holken, men: så himla roligt vi hade det ändå! När sällskapet är det allra bästa… 🙂

2 Comments

  1. Hej Ulrika! Det var ett våffelcafé där på hembygdsgården i Finnerödja och min man Charlie var en av musikanterna i Tivedspôjkera som underhöll igår kväll. Och jag var med i publiken. Kul att läsa att du var i närheten också. Hoppas att det går bra med bilen.

    1. Author

      Aha! Ja det var väldigt, väldigt fint att lyssna på, jag älskar sån musik! 🙂

      Hoppas det är mycket aktiviteter där, det ser mysigt ut. Och vi flyttar snart till området. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.