This content has been archived. It may no longer be relevant

Träffar: 209

Ja nu blev det ett långt uppehåll. Det var inte riktigt meningen, men jag har varit så oerhört trött och sliten. Så mycket att jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom. :-/ Hjärnan är stekt. Eller kokt. Bränd till aska. Typ.

När man sitter i bilen en morgon och inte minns hur man ska köra för att komma hem efter att ha lämnat Chrille på jobbet, en väg man åkt 10 gånger i veckan i ett halvår…eller inte minns hur man kokar ägg utan att kolla i kokboken…såna grejer. Då är det inte riktigt som det ska.

Det är fullt bestyr att ta sig genom vardagen, så bloggen fick vara ett tag.
Kommer det sen människor som denna Ulla, och lägger såna skitkommentarer, då lackar man ur lite. Men, såna kan man porta och så glömmer man dom. Det finns människor och så finns det människor som är värda ens uppmärksamhet.  Men det ska du veta, Ulla, om du fortfarande läser, och andra som du, att dom flesta fattar att allt i ens liv inte finns med i en blogg och nej, jag har ingen som helst skyldighet att berätta allt om mitt liv. Inte för dig och inte för någon annan. Stör man sig på mig, mitt liv och det jag skriver så är det ju bara att inte läsa. Någon rättighet att ta del av mitt liv bara för att jag har en blogg, det har du inte.
Min blogg, mitt liv, mina regler.
Så, nog om surtrutar nu.

Det är tungt att vara utbränd, att ha utmattningssyndrom som det heter med ett finare ord, och EDS’en har blivit mycket sämre de senaste månaderna, så det är besvärligt, det är det. Men ledsen och deppig är jag inte och jag njuter av livet så mycket jag bara kan. Motgångar är inte hela bilden, det finns såååå mycket bra också!

I lördags t.ex, då for jag ut på havet! I en segelbåt!! Vem hade trott det för ett år sen? 🙂

Elisabet och Pv minns hur jag tyckte det var att kliva på och av Pv:s båt vid kajen på Ven för några år sen.., nu skuttade jag ombord som ingenting och inte det minsta orolig eller rädd var jag.

Foto: Rickard.

Heeeelt underbart var det!!

Vi åkte en liten tur, sen ankrade vi i en liten vik och där stannade vi tills det var dags att åka hem på söndag eftermiddag. Heeelt fantastiskt härligt!!

Foto: Rickard.

För drygt 1 år sen hade jag grinat av skräck om jag befunnit mig ombord på en segelbåt på havet och i själva havet med för den delen. Nu? Nu gör det mig BARA lycklig! Och jag har skuttat omkring på båten utan minsta lilla obehag ens. Badat i havet på djupt vatten, från båten. Guppat omkring i svallvågor och skrattat högt av känslan.
Då: fullständigt otänkbart.
Nu: lyckaaaaaaaaaa!!! 😍😍

Jag tror jag badade 8 gånger det dygnet. 20 grader i vattnet och så alldeles ljuvligt!

“Kaptenens” kommentar om min badlycka, haha. 🙂

Foto: Rickard.

Det här vaknade vi till på söndagsmorgonen:

Det blev morgondopp vid 6-tiden och det var nog det bästa. Så lugnt och fridfullt och man kände sig så nära naturen och Livet.

Stickning hände förstås också. 🙂

Det går inte riktigt att beskriva hur underbart det dygnet var.

Magiskt!

13 kommentarer

 1. Men åh, det ser alldeles underbart ut!!! Någon gång i livet vill jag också göra en båttur sådär i sommarsverige.
  Och himlans trevligt med ett nytt blogginlägg här!

  1. Author

   Det var alldeles underbart!!

 2. Så härligt det låter.
  Ibland behöver man vila. Så är det bara.

 3. Styrkekramar till dig. Jag hoppas att du gömt undan små skärvor av bad- och båtlycka att plocka fram när det behövs. Annars får du göra som jag – njut av att det ser så härligt ut på dina underbara bilder. Självklart ska inte allt med på en blogg, vissa saker måste få vara privata. En kan få vara sjukskriven och ändå njuta av livet. Det kan vara de stunderna av lycka som gör att en orkar allt elände som sköljer över en lite väl ofta vid utmattningssymptom. Bada och njut!

  1. Author

   Så är det! Jag försöker fokusera på det som är bra, men ibland vill man skriva av sig. Det finns då alltid människor som anser att man gnäller. Jaja, hon är bortkopplad nu.

   Kraaam!

 4. Fina vackra Ulrika! Som jag har saknat och längtat efter dina vackra bilder!!! <3 Usch! Själv har min UMS gått så långt att facket har påbörjat en process mot FK, eftersom FK anser att UMS inte är någon sjukdom! Bara hålla tummarna att facket tar det vidare till domstol! Visste inte att man kunde få juridisk hjälp av sitt fackliga ombud med sånt här!
  Hoppas du är med på nästa EFIT!
  // Kram Anna

  1. Author

   Men jävla skit-FK! 🙁
   Vi får se om de godkänner min sjukskrivning. Jag har ingen bra känsla. Läkaren sket dessutom till det genom att skriva ett uselt intyg, där står bara “Utmattningssyndrom”. Inget mer. FK är, ganska förståeligt, inte nöjda med det. Suck.

   Kram!!!

 5. Jag vet hur tufft det är och kan vara att drabbas av utbrändhet/utmattning. Men vilka härliga och somriga bilder du lagt in och vilken härliga känsla de utstrålar.

 6. Kul att se att badandet håller i sig efter förra årets idoga arbete. Hur många dopp blev det då?

  1. Author

   Förra året blev det 76. I år räknar jag inte lika noga men jag är uppe i ungefär 50 nu. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *