The Weekender-helg i storstan

Jag har börjat på ett nytt stickprojekt, tröjan The Weeekender. Då fick jag lära mig en, för mig, ny teknik: tubular cast-on. Jag älskar att lära mig nya saker, och åh vad jag gillar den här uppläggningen! Den blir elastisk och väldigt fin. Det ser liksom ut som om maskorna bara dyker upp ur tomma intet (den som stickar förstår vad jag menar) eftersom det inte blir någon kant av uppläggningen.

Jag använde den här videon för att lära mig, tydlig och bra tycker jag:

Ja, sen insåg jag ju att jag som vanligt, suck, stickat för stor storlek, så det var bara att repa upp och börja om.

Garnet är ljuuuvliga Soft Donegal Tweed från Litet Nystan och jag stickar med dubbelt garn.

Qvick och jag är i storstan igen, fast man kan väl knappast kalla Rönninge för storstan. Vi är i alla fall hos Rickard och grabbarna. De har precis flyttat till ett nytt hus, och det är så fint! Det ligger uppe på en kulle, en liten bergknall, så man känner sig nära den blå himlen och molnen och har fin utsikt. Lugnt område är det också, så till och med en lantis/eremit/skogsmulle som jag trivs.

Igår kom A och R över på middag och det var, som vanligt, supertrevligt! Det är så härligt med människor som det blir så där totalt avslappnat med. Och efteråt är man glad i hjärtat och trött i skrattmusklerna. 🙂

Nu en fråga till er få själar som faktiskt läser här: Anna tycker att bloggen är för bred och bilderna enorma. Hur upplever ni andra det? I min dator är det inte så, men jag har ändrat om lite efter jag bytte tema. Bl.a. är bilderna större för jag tycker det är så tråkigt med små bilder, när bilderna känns som det viktiga. Men om det upplevs som alldeles för stort och brett är det ju inte heller bra. Så tala gärna om hur DU upplever bloggen så blir jag jätteglad! 🙂

Nu ska jag ta mer kaffe och börja om på The Weekender. Lite senare ska jag äntligen bada, åh som jag längtat. Det har inte blivit av på alldeles för länge nu.

 

 

14 Comments

 1. Jag läser din blogg i Feedly på platta och där är bilderna perfekta.

 2. På min platta och telefon är bilderna alldeles lagom stora.
  Din blogg är så fin och trevlig att titta in på 😊

 3. Just nu sitter jag vid datorn, men oftast läser jag på telefonen. Jag tycker bilderna är viktiga så jag gillar att de är tydliga på telefonen men upplever dem inte som för stora på datorn ändå.
  Önskar att jag bodde närmare och framför allt att mina grannar inte hade så många katter som strövar på vår tomt. Jag saknar katt men vet att vi inte är rätt hem för the Stig. Bilderna på honom blir helt ljuvliga på datorskärmen.

 4. För mig fungerar bilderna perfekt. Jag läser oftast din blogg på mobilen (Samsung).

 5. Läser din blogg på en platta och där är bilderna alldeles lagom stora. Jag tycker att bilderna är viktiga och gillar att de är tydliga.

 6. Hej,
  Jag läser också din blogg på plattan. Där är bilderna jättefina.
  Du har en jättefin blogg och jag är inne och kolla lite nu och då.
  /Eva-Carin

 7. jag läser din blogg på datorn, funkar bra.
  . Åse

 8. Och jag är väl den enda människan som läser på en stor vid bildskärm som står på bordet ,-)
  Jag tycker att det är helt okej, bloggen blir bred, men här ryms den bra!

 9. Jag tycker att formatet är jättebra och bilderna är precis lagom stora. Om Anna upplever att bloggen är för bred så kan hon ju ändra upplösningen på skärmen på sin dator så blir det nog lite bättre.
  Tack Ulrika för att vi får följa dig och ta del av ditt liv och dina fina bilder.
  Jag gillar det du gör och jag har följt din blogg under flera år.
  Vänliga hälsningar

 10. Alldeles perfekta på en Sony Xperia! Ha bilderna i precis den storlek du vill! Det är ditt liv!

 11. Bilderna är helt perfekta för min smak på både dator och telefon. Men de är allra bäst när jag kollar på telefonen. =D

 12. Bilderna är bra, du tar alltid så fina motiv. Jag har också en dator med stor skärm, bättre med stora bilder så man ser vad det föreställer. Man kan ju ändra zoomen om man tycker bilderna är för stora. Använd det formatet du tycker är bäst, det är svårt att göra alla nöjda.
  Ha det bra.

 13. Bilderna på min dator är fina och lagom stora. Kanske att den första som är en bild på asfalt/cement upplevs som lite väl stor för där är inte motivet uppenbart. Den är två skärmar stor att skrolla ner.

  1. Author

   Aha! Tack! Den ska jag ta en titt på, för så stor är den inte riktigt tänkt att vara. 🙂
   Åh vad glad jag blir för all input!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *