Träffar: 146

Raggsockor.
Vad tänker du när du hör ordet?

I mig kommer en känsla av trygghet och värme. En minnesbild av mormor i sin favoritfåtölj, stickandes. Klirrandet av strumpstickor. Alltid en stickning i händerna och väldigt ofta just raggsockor.

Kanske är det därför jag är så väldigt förtjust i raggsockor, både att sticka dem och att ha dem på fötterna. De där varma, fina minnena. Vi stickade ofta tillsammans, mormor och jag. Det var hon som lärde mig, jag var 4 när jag började. Satt på en pall intill mormors fåtölj och kämpade med stickor och garn som inte alltid gjorde som jag ville, men till slut lärde jag mig och stickningen har följt mig genom hela livet. Raggsockor hör till de plagg jag stickar allra helst.

Raggsockor värmer så gott; är man varm om fötterna blir man skönt varm i hela kroppen tycker jag.
Extra mycket tycker jag om att sticka raggsockor till andra. Att få ge bort värme, det är väl något av det finaste?

Jag går nästan alltid i stickat på fötterna. Inte på jobbet, men så fort jag kommer hem byter jag. Jag är en riktig fryslort men med ullsockor på fötterna håller jag värmen!

Här finns massor av stickade sockor i olika garner och varianter och alla används flitigt men favoriterna är dom här med lite längre skaft. Stickade i Järbo Mellanraggi, som är ett favoritgarn. Lagom tjocklek, mjukt och skönt och slitstarkt. Och det är såå skönt med långa skaft när man frrryser. 🙂

Jag tar på mig mina raggsockor och tänker på mormor och blir varm både inuti och utanpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *