Qvick möter Mamma Mu – uppdaterat

För nästan precis ett år sedan besökte Rickard, Qvick och jag Söderby gravfält. Idag tog Qvick och jag en härlig promenad där igen. Det är verkligen jättefint, speciellt nu när höstfärgerna börjar komma!

Förra gången hade vi precis flyttat till Rönninge, nu ska vi precis flytta från Rönninge. 🙂

Uppdatering/förtydligande: nej, JAG bor inte i Rönninge, jag bor i Striberg men är då och då här i Rönninge och hälsar på eftersom min särbo (d.v.s. Rickard) bor här. Men att hela tiden skriva och förklara det så fort jag skriver om något vi gör tillsammans, blir lite tradigt och framför allt långrandigt. Därför skriver jag ibland “vi” när det egentligen mest gäller en av oss. Detta tror jag dom allra flesta fattar. Grethe har dock problem med detta för hon har kollat och jag är minsann fortfarande skriven hos mitt ex!
Ja Grethe, det stämmer. Jag flyttade till mitt ex tomt förra året och där är jag både boende och skriven fortfarande. Det är där jag, hunden och katten bor.
Från och med nästa vecka gör vi det inte, men du har några dagar till på dig att reta dig på att jag uttrycker mig lite slarvigt här i min egen blogg. Skynda, skynda!

Nyfikna fjällkor som kom fram och undrade vad Qvick var en för filur. Han fick sig en blöt slick på nosen av en av kossorna. Qvicks min: “Matte, gud va ÄCKLIGT!!” 😀

Han tyckte inte kossorna var så värst trevliga men inte ett pip sa han, ingenting. Bara backade lite när han fick den där blöta pussen.
Vi gick igenom en fårskock också, men dofterna på stigen var mycket mer intressanta än fåren. Han är verkligen så otroligt lätt, den här hunden! Kelpies alltså! 🙂

12 Comments

 1. vad menar du med att du har flyttat till Rönninge. du är ju fortfarande skriven hos ditt ex

  1. Author

   Ja naturligtvis, det är ju där jag bor. Men jag hälsar ju på hos Rickard i Rönninge då och då. Ibland orkar man inte förklara allt varenda gång man bloggar, för det har ju faktiskt noll betydelse för den som läser här, eller hur? De som känner mig vet vad jag menar och det räcker.
   Intressant att du stör dig så mycket på det att du kollar upp sådant. Ha nu en riktigt fin dag.

   1. Har en massa garn som jag hade tänkt skicka till dig därför koll av adress, men med dit inlägg så får det faktisk stanna kvar hos mig. Det finns andra som kanske är tacksamma att få lite garn. Har massor av garn och ser ju att du stickar sockar. Och jag är inte en spion som Elisabeth skriver. Gud bevara oss.
    Tack för en trevlig blogg men ska inte kommentera mer.
    Ha en bra dag

    1. Author

     Det finns många som säkert blir glada för dina garner, kontakta Hjälpstickan t.ex:
     http://hjalpstickan.se/
     Stenungssund är ju inte så långt från Göteborg t.ex, där de har inlämningsställe.

     Jag tycker du ska tänka några varv till hur du uttrycker dig, så kanske du förstår våra reaktioner och att man tycker att det inte är så värst trevligt.

     Ta hand om dig.

  1. Author

   Haha, ja eller en människa med alldeles för lite att göra… En blogg som handlar om stickning och döingar… det spelar liksom inte så stor roll hur man uttrycker sig om allting. Eller, så trodde jag. Men så vet jag tydligen inte bättre heller.;)

 2. Varför flyttade du från lägenheten du hade på landet?

  1. Author

   För att jag ville bo i husvagn. Inte mer komplicerat än så. 🙂
   Sista barnet flyttade ut, jobbet var slut, det fanns inget som höll mig kvar. Och jag har alltid velat testa att bo pyttelitet.

 3. Oj oj oj – vad ska jag säga… Dessa kommentarerna och uppdateringen gjorde min dag!
  Själv säger jag ibland att ‘vi ska åka hem till Danmark’ trots att jag aldrig bott där utan det är mannen som är dansk och fortfarande ‘åker hem’ efter att ha bott i Sverige i över 30 år.
  Jag kikar in (ofta! även om det nu var några dagar sedan) för att njuta av dina ljuvliga bilder men kommenterar inte så ofta. Det ska bli spännande att följa dig på det nya stället – om du fortsätter blogga därifrån (vilket jag hoppas på).

  1. Author

   Ja, man kan välja -hur- man uttrycker sig, det gör enorm skillnad. Förstår man inte det blir det besvärligt.
   Och mina turer är så omständliga ibland att skulle jag alltid skriva ut hela biten exakt hur det är, så finge jag ju inte göra annat. 😀

   Tack snälla för din ord, vad roligt att du tycker om mina bilder! 🙂
   Ja, det blir fortsatt bloggande och gården kommer också att få en egen blogg där vi kommer att berätta om allt vi gör där.

 4. Ibland blir det verkligen för många ord om man skall beskriva allting utförligt, och det är ju inte det som är det viktiga hoppas man. Lycka till med allt nu!

  1. Author

   Man tycker ju inte det…

   Tack tack! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.