NEJ

Utmattningssyndrom är skit.
En dag orkar jag massor av utflykter m.m. och en annan dag är det: beställer tågbiljett, kör en tvätt, lagar mat = totalt slut och en hjärna som är helt uppstressad och en puls som rusar.
Logiken liksom… Suck.

Så, det är vilodag idag. Jag har inget val.
Och att stanna hemma och inte göra särskilt mycket är enkelt.
Att få hjärnan att hejda sig däremot:

“Jag kanske skulle…” NEJ.
“Åh, kolla vilket fint…” NEJ.
“Jag borde nog…” NEJ.
“Kan lika gärna fixa…” NEJ.
“Om man skulle ändå…” NEJ.

N E J.

“Fast bara…”

NEJ!

4 Comments

 1. det var i de lägena som socksticket och ljudböckerna var det som höll mig i schack. socksticket gick på autopilot men höll händerna upptagna med något annat än nervositet och stress, böckerna höll näsan över ytan så jag inte gick och la mig. uppe, påklädd och till synes medveten och sysselsatt – i själva verket stänga ute allt från mig. propparna i öronen är utmärkta för att påvisa att man lyssnar på något, mot andra alltså, då behöver man inte alltid lyssna och svara. <3 var varlig med dig! 🙂 <3

  1. Author

   Ja idag har det varit stickning på schemat och nästan bara stickning. Jag har tittat på Ett fall för Vera på SVT Play och stickat,och sytt i knapparna på Siri-koftan.
   Såna här dagar är ett absolut måste verkligen.

   Kram!!

 2. Ja det är skit! Fick samtal från Länsrätten i Luleå i går. Först bad hon om ursäkt åt Länsrättens vägnar, att jag har fått vänta med mitt ärende. Men hon skulle börja med det nu. Och försöka bli klar så fort som möjligt och att det var ett prio ett ärende. Överklagade FK beslut för 1 ½ år sedan, de anser att ums / umd inte är en sjukdom. Fick rätt i Länsrätten för 100% sjukersättning, men FK överklagade det beslutet. Nu bara hålla tummarna. Min dr har sagt, jag bara får göra 3 saker / dag, som max får ta 1 timme. Sedan är det bara att vila.
  // Kram

  1. Author

   Kram, kram, kram!
   UMS är SKIT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *