Knätofsar och veteraner

Idag har vi firat nationaldagen. Vi började i Upplands-Bros hembygdsgård Klint.

För någon (=jag) som älskar folkmusik, folkdans och folkdräkter var ju detta himmelriket. Åh som jag NJÖT!

Så många vackra dräkter!
En av de saker jag vill ha allra, allra mest i den här världen är en egen folkdräkt. Det är den vackraste klädsel jag vet.

Lära mig dansa folkdans vill jag också sååå gärna.

Folkmusik och folkdans och folkdräkter.
Min själs hemma.

Varmt var det, vi satt där i 30 grader i 90 minuter. Puh. Det var så fantastiskt roligt, men till slut gav vi upp, det var bara för varmt att sitta i solen i den hettan. Vi åkte mot dagens andra stopp istället: Edsbergs slott. Där var det också nationaldagsfirande (i myycket större skala) samt Motorhistoriska dagen, med fordon av alla de slag som visades upp:

Där slog vi oss ner i gräset och hade picknick (vi och måååånga andra) och lyssnade på folkmusik, klassisk musik, tango och allt möjligt. Väldigt trevligt!

Fullt med folk, vi satt lite åt sidan. Där borta till höger var det knökfullt. De hade bra ljudanläggning så man hörde utmärkt även där vi satt (man skymtar scenen bakom träden bortanför det vita partytältet).

Kvällen har sedan mest tillbringats i en stol i detta läge. Trööött efter all värme idag, men så där nöjt trött liksom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.