This content has been archived. It may no longer be relevant

Träffar: 233

Har diskuterat sköljmedel med folk igår kväll och idag. Många vet att det är dåligt för hälsan, dåligt för kläderna och dåligt för miljön men fortsätter envist att använda det. Jag förstår inte varför. Gör folk sig dumma med flit? En del av dem t.o.m. stoltserar med att “jag vet att det är dåligt men ingen ska minsann försöka komma med pekpinnar, så jag använder det ändå, vad sa du nu då, ha!”… Eh… jag säger att du gör dig löjlig. Barnslig och löjlig.

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Och dom allra flesta kan göra många saker.

“Jo jag vet att det är dåligt men…”  Alltså..?! Det är viktigare att du får ha kläder som doftar en massa än att naturen, miljön, klimatet och människorna omkring dig mår lite bättre? Att inte veta är en sak, men de som vet och skämtar bort det? Egoism och lathet. Hur kan ni tycka det är “roligt” eller “äsch, det är väl inte så farligt”? Ni visar att ni skiter i miljön och medmänniskor.

Förstår ni verkligen inte att vi måste skärpa oss? Hur kan ni bara fortsätta som ingenting?

Jag förstår verkligen inte.

 

Här och här finns lite information om sköljmedel och vilket skit det är på flera sätt.

4 kommentarer

 1. Köpte ett par små flaskor när jag flyttade hit där jag bor.. 1996. Tror jag testat de en tvätt vardera. Det är mitt användande av sköljmedel. 😄 (naturligtvis står de kvar i skåpet ännu också 🤣)

 2. Nej det är så sant. Många är faktiskt också allergiska och ibland känner man hur det nästan “stinker” parfym av begagnade kläder och lakan som inköpts. Kläderna skall bli rena, det är väl därför man tvättar dem. Och alltihopa hamnar i avloppet. Som duschkräm med kräm i ?! Det finns så många exempel.
  Men viss talas det mera om detta idag?

  1. Author

   Ja, jag mår skunk av starka dofter och det i timmar efter jag råkat ut för det. Vidrigt.

   Det talas mer om det idag men ändå är det sååå många som ändå använder skiten. Och jag fick många reaktioner som “jag älskar doften så jag tänker fortsätta med det ändå!”.
   Jag. Fattar. Inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *