Frihet

Att möta en människa som förstår en, som fattar vad man är för sort. Och som i sitt nya hus ger en ett eget rum och tycker det är alldeles 100% ok att man ganska mycket vill vara för sig själv. Det är en ny erfarenhet för mig. Det brukar gnisslas och suckas över att jag är sån, att jag inte vill vara tillsammans dygnet runt och att jag dessutom vill vara ensam mycket. Då funkar det inte. Jag är en enstöring, egentligen. Väldigt social, ja absolut. När jag själv väljer att vara det. Och är gärna det bara jag får den balans på det hela som är rätt för mig. Och det innebär att vågen måste tippa över mest på enstöringsdelen.

Så här sitter jag i ett hus i Rönninge och njuter av min egen lilla vrå med den här mysiga utsikten och är så glad. Trivs!

Det blir också lättare att hantera den ständigt närvarande smärtan, när jag får den här ensamtiden. Det är lika viktigt som smärtlindring i form av medicin.

En annan sak som gör mig glad är att närmaste kyrka nu, det är Salems kyrka, vars kyrkogård verkligen är en favorit. Och det verkar vara en rolig församling, också. Deras församlingsblad (eller församlingstidning, vad det nu kallas) kom i brevlådan här och jag tycker så mycket om det! Härliga bilder med värme och humor och mycket som var väldigt intressant att läsa.

Jag ska leta mig dit nån dag, det ser jag fram emot.

Nu står det mer kaffe på schemat och sen att sticka resårkant nummer två till The Weekender. Idag hoppas jag också orka en utflykt av något slag för gårdagen var en dag i trötthetens värld. UMS är skit, och än har det bara blivit värre, inte bättre. Jag är sjukskriven en månad till nu.

Tack för era synpunkter på blogg- och bildbredd! Jag uppskattar verkligen att ni tar er tid och berättar hur ni ser det. Det verkar som att bloggen ses och uppfattas som jag tänkt mig. För mig är bilderna egentligen det viktigaste och jag tycker om när det är stora bilder. Kära Anna, det är kanske en vanesak och att du helt enkelt föredrar mindre bilder, eller så prova att ändra upplösningen som någon föreslog. Kram!

 

 

3 Comments

  1. Härligt! Jag ville väldigt gärna ha ett eget rum, innan jag flyttade hit för gott, för att liksom känna in mig. Pv:s rara mamma var i chocktillstånd .., men huset var ju hans .., varför ville jag ha ett eget rum? Jo, för att den som flyttar in (eventuellt) är ju den som lämnar det mesta av sig själv, så kände jag det. Jag tyckte att min insats (att bryta upp och rent mentalt) var mycket större, men det finns säkert andra som tycker precis tvärtom. Så ja, jag förstår dig. Det vittnar också om omtanke från hans sida.

  2. Välkommen till min senaste hemkommun. Visst har vi en härlig blandning av storstadsförort och “bonnland”.

  3. Jag känner inte dig, har följt dig lite till och från under åren. Men Ulrika, det hindrar inte att jag blir hjärtevarm (och faktiskt tårögd) när jag läser. Omtänksamhet och respekt inför varandra, det är kärlek i sin renaste form. Stort lycka till med allt! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.