Fler klänningar på gång

Vad det blir för modell vet jag inte än men jag har i alla fall köpt några trikåtyger, i färger och mönster som gör mig glad!


“Bleeding hearts” från Tyglycka.


Forest Animals black från Tyglycka.


Cute Sloths från Tyglycka.


Black Forest från Rosa Huset.

Och så det finaste av alla:

Äntligen har jag regnbågskullar från Kamillas Design! Det är nog det allra finaste tyget jag vet. Kamilla skapar helt underbara tyger med knalliga mönster och färger, jag älskar’t!

Är du stickerska känner du säkert till Kamilla sedan förut; hon har ju bl.a. designat den vackra sjalen Solution. Förutom att hon är en otroligt duktig designer är hon också så himla trevlig. 🙂 Kika in i hennes shop vettja!
(Nej jag är på intet sätt sponsrad. Jag har träffat Kamilla och tycker mycket om henne och älskar hennes tyger, bara.)

Kamilla säljer inte bara tyg, du kan hitta allt möjligt kul hos henne (kolla t.ex. under Stickogram). Jag kunde ju inte motstå denna fina tygkasse. 🙂 Den ska jag ha min strumpstickning i.

Jag kanske ska prova att sy en Fen Dress i trikåtyg, och så har jag köpt mönstret “Finklänningen” från Hertzman (hos Hertzman finns även jättefina tyger!).

När jag inte syr så stickar jag mest och när jag inte syr eller stickar funderar jag (vi) över vilka hönsraser vi ska skaffa. Vi läser i hönsboken och funderar och planerar. Det är så roligt! 🙂

Igår kväll satt vi ute länge och läste om höns och pratade om höns och planerade för höns. Kul!! Hönshus finns redan på gården, vi behöver bara rusta upp det lite o.s.v Hönsraser är det svåra: man vill ju ha alla sorter! 🙂 Australorps, Maran, New Hampshire, Orpington, Sussex, Wyandotte, Hedemora är dom jag tittar mest på just nu men det hinner säkert ändras hit och dit många gånger.

Koftan i Isager Tweed blir så fin! Jag älskar färgen!
Jag har nu delat av för bak- och framstycken.

Och så avslutar vi med en bild som Rickard tog i onsdags när vi hälsade på i vårt blivande paradis:

Snart (men inte snart nog, haha) bor vi där. På 15 ha, med åkrar och skog och en massa gästbäddar och hönshus och ladugård och jag vet inte allt. Paradiset!!

2 Comments

 1. Höns är mycket trevliga. Vi har lite olika raser av olika skäl.
  Av en bekant på den lokala BOLIST-affären fick vi höra om Bjurholmshöns. Det är en gammal ras, precis godkänd som genbank.
  De är ungefär som Hedemorahöns i storlek, fantastiska flygare är de också. En av flickorna sitter på min axel.
  De lägger ägg på ca 50 gram, och äter lite vad som helst.
  Så har vi en Mechelner, med fjädrar på benen och ungefär som Maran i beteende. De är stora och förser sig, med fötterna drar de till sig fat och mat, och de är inte populära hos min sambo som tycker att de är för stora och framfusiga. När hon landar så blir det som ett moln i hönshuset och det dundrar ganska bra. ger stora ägg, men inte fler än Bjurholmarna per år. De äter mycket mer än Bjurholmarna, men äggar inte mer. Ger större ägg förstås. Maraner har vackra ägg, Det har även våra Welsumer, som är en lugn och vacker ras, lite mittemellan i storlek av våra tre raser.
  Höns är lite olika beroende på ras, ni gör klokt i att läsa och fundera!!
  Dotra har också höns av olika raser, hos brukar finnas på någon Facebook grupp för höns.

  1. Author

   Tack snälla du, jag blir så glad när andra berättar om sina höns och hur de är o.s.v. Det är mycket att fundera på nu. Jag läser allt jag kommer över, men det är ju alldeles extra bra att få höra andras personliga erfarenheter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.