F you, FK.

Man har bra dagar (hälsomässigt tänker jag nu, lycklig är jag nästan mest hela tiden känns det som) och man har dåliga dagar. Igår var av den dåliga sorten. Rickard och jag besökte ett par köpcentrum, korta besök bara, för ett par tygaffärer och ett par second hand. Avslutade med att handla på Ica. Inget betungande alls och ingen brådska. Det struntade min mage i; den hade bestämt sig för att det var en dag då den skulle jävlas (hello IBS) så det blev toabesök så där en gång i halvtimmen, typ. (Sorry om detta blir för mycket information, men jag skriver som det är med hälsan, speciellt det kopplat till EDS och UMS, för det behöver informeras om sånt.)
När allt bara rinner rakt igenom en blir det ont om energi, och har man utmattningssyndrom dessutom så rasar man fort. Inne på Ica var jag så slut att jag trodde jag skulle svimma av allt ljus, alla ljud, allt folk, all rörelse, alla grejer.

När vi kom hem kraschade jag på soffan och sov nån timme, helt väck. I ett sånt läge går det inte att göra något annat, jag måste lägga mig ner. (Något många inte förstår alls, tyvärr.)

Vilan gjorde gott för hjärnan, men då har vi den andra sidan av myntet: kroppen är sur. Det gör ont i nacken (undrar om jag får träffa ortopeden på den här sidan nyår?) och det gör ont i axlar, höfter, armbågar och knän för att jag legat ner ett tag. Ja: damned if you do, damned if you don’t, så är det oftast när man har EDS. Min knän och fotleder bestämde också sig för att det där att gå i trappor, det ska vi då inte syssla med. Häpp!

Piggare i skallen blev jag i alla fall – man får ta det man får, sa flickan. 🙂

På vår lilla runda hittade jag finfint kaffekoppstyg till en klänning och som “zebra” var jag ju tvungen att köpa zebratyget också. 🙂 Zebratyget räcker inte (stuvbit) till en klänning men det kan ju räcka till överdelen på en klänning t.ex.

Jag fyllde på sockgarnslagret lite också. Hösten närmar sig och snart bor jag i en stuga som inte riktigt är gjord för att bo i året om, så varma sockor kan behövas. Både till mig själv och till gäster. Jag har varit lite less på sockstickning ett tag, men nu är det roligt igen. Det är ju också ett så himla bra projekt att ha med i väskan (jag går inte hemifrån utan en stickning i väskan); koftor är lite mer otympligt. 🙂

Loggade in på Försäkringskassan och jajamensan, där fanns ett rart litet brev:

Av allt både jag och läkaren skrivit, om stora problem på flera plan, så är det detta som de fokuserar på:

Dom förbättringarna är SMÅ och en ytterst liten del i det hela. Problemen är långt fler. Det är såå mycket annat som är problem än enbart smärtan (som är lägre men läget är inte helt ok än) och sömnen (ja jag sover bättre nu: jag sover 1,5-2 timmar åt gången istället för 30 minuter, wow!).

Slutsats: tala för 17 inte om för FK att det sker framsteg, hur oerhört pyttesmå de än må vara!
E
ftersom det skett små (pyttesmå, men ändå) förbättringar så är jag nu helt arbetsför. Jajamensan.
Idioter!

Jaja. Jag piggade upp mig med såpbubblor.
Man ska inte vara så jävla vuxen jämt.

Gröna koftan växer, jag är nu inne på ärmstickandet.

Rickard var inne i stan på jobb igår kväll. Medan han roade sig 😉 i en serverhall satt jag ute i ljuvlig sommarkväll med ett glas alkoholfritt rosévin, stickning och hund.

Sommar! Underbart!!

Blev sysugen, men orkade inte så långt. Klippte ut delarna i alla fall. Jag ska testa att sy en Fen Dress i trikåtyg och detta får bli mitt testtyg. 🙂

14 Comments

 1. Ljuvligt zebratyg! Ja alla tygerna är ju ljuvliga… Vad synd att försäkringskassans handläggare inte var med på Ica och fick se hur det är nu när du tydligen är fullt arbetsför. Suck! Vad skönt att se att du piggade upp dig med lite såpbubblor iallafall. Det blir vuxenpoäng på det! (Själv hade jag nog lagt mig under en filt och gått i ide till jul.)

  1. Author

   Ja, de skulle hänga med mig ett par dygn så kanske, kanske dom skulle fatta. Jag är ganska aktiv, men jag vila nåt väldans mellan allting och gör det allra minsta mer än kroppen och/eller hjärnan tillåter så får jag feber.

   Bubblor är bra! Dom blir man glad av. 🙂
   Blåste några åt Qvick – mina labbar älskade att jaga/fånga bubblor – men han tyckte dom var döläskiga. 😀

   1. Ja det vore väl en bra idé att låta dem göra fältstudier.
    Frågan är bara hur man vidarekopplar allt.
    Om de bara ser att personen går och lägger sig och inte uppfattar varför så blir det väl som när de inte trodde på de apatiska flyktingbarnen.

    1. Author

     Mm, och de har redan bestämt sig. Pratat med handläggaren i telefon och hon är helt kall. Hjälper inte vad jag säger, hjälper inte vad min läkare säger (och det är mycket det). I princip anser hon att det finns jobb där jag mer eller mindre får betalt för att inte göra nånting alls.

     1. Oj, om du hittar ett jobb där du mer eller mindre får betalt för att inte göra nånting alls är vi nog många som vill veta vad det är för jobb. I och för sig älskar jag mitt jobb – men att slippa jobba på dagarna och ändå få betalt… Jag undrar varför handläggaren på F-kassan jobbar kvar om det finns sådana alternativ.
      Styrkekramar!

     2. Author

      Eller hur? Om det fanns såna jobb skulle det ju också vara oerhörd konkurrens till dem.
      FK är inte kloka.

      Kram!

 2. Men hur tror de att du ska fixa detta.Och ekonomiskt hur löser du det? Fy så 👿

  1. Author

   Det skiter dom i. “Inte vårt ansvar”.
   Ekonomiskt, ja vi får se. I värsta fall måste jag börja leta jobb, trots att jag inte är arbetsför.

 3. Så trist att du inte får en rättvis bedömning av FK.

  Men dina tyger, var köpte du dom? Så fina.

  Vet inte om du vet, men i Hallunda C har Ohlssons tyger en outlet 😉

 4. FK är SKIT!!! Krigar ju själv mot dem. De anser att sjukdomar som inte syns, inte är sjukdomar. Frakturen på axeln fick jag igenom sjukpenning utan krussiduller och sånt. Nu ska mitt ombud via LO / TCO Rättsskydd överklaga Länsrättens beslut till Kammarrätten. Om du är med i ngt fack, råder jag dig att ta kontakt med dem och hör om de kan hjälpa dig att överklaga ( inte alla fackförbund som har den förmånen, blev så paff när de på kommunal sa till mig ” det här ska vi överklaga ” ).
  Många styrke kramar till dig!

  1. Author

   Ja vi får se hur det blir, om jag orkar överklaga. Man ska ha ork till det också. :-/
   (FK räknar säkert med att många inte har det.)

 5. Därför tog jag hjälp av mitt fack. De sköter allt. Jag behlvde bara ge dem alla läkarinryg, beslut från Fk, skriva ett brev om hur min vardag ser ut.
  // Kram

  1. Author

   Låter toppen. Jag är inte med i ngt tyvärr, bara a-kassa. Har helt enkelt inte haft råd (förut, det blir ändring på det framöver).

Leave a Reply

Your email address will not be published.