En klo mindre

Så här startar jag de flesta av mina dagar, haha:

Ännu en solig och fin dag. Torr och varm.
Det är förvisso härligt men det oroar, det gör det. Alla bränder. Och hur blir det med grundvattnet? Vad händer med världen egentligen? Och varför är vi så otroligt dåliga på att fatta att vi måste ändra på oss NU?

Qvick och jag har mest varit ute. Han har legat och slappat i skuggan, jag har suttit och slappat i skuggan.  Ibland har jag stickat några maskor, och jag har nu delat av för ärmarna på min Siri:

Och den här älskade, bästa, finaste polar’n…han är en klo fattigare ikväll.
Jag upptäckte att han hade en jättespricka i ena “tum-klon”, så det blev veterinärbesök i eftermiddags. Klon var bruten, så han sövdes och så tog de bort den.

Och den här vovven, han fick såå mycket beröm! “Är han alltid så här cool med allting?” och “Vilken fantastisk hund!” och liknande. Jag vet inte vem som är malligast nu, han eller matten. 😉 Men ja, han är verkligen så himla cool. Jag kan ta med honom överallt, i alla sorters miljöer. Åka tåg, buss. Eller som idag, i ett väntrum med andra hundar. De andra hundarna skällde och pep och drog och slet. Qvick, han bara tittade och så var det inte mer med det. När vi kom in på undersökningsrummet konstaterade han som han brukar: “ska vi vara här nu, ok”, och la sig, som vanligt.

Och vad de än gjorde – rakade bort päls, stack honom med nålar och sprutor m.m, så bara viftade han på svansen och gav en puss på näsan.

Hem kom vi en klo och 1900 kr fattigare, men med en hund som är lika cool som alltid. Vi har en tratt också, men den har jag inte satt på än. Vi bor ju så litet så jag har full uppsikt över honom hela tiden. Det blir mer pass med tratt imorgon när bandaget ska av. Han ska gå utan så mycket som möjligt, så det luftas ordentligt.

Älskade fina, bästa polarn!

Vi var på ett nytt ställe den här gången: C&C Djurcenter i Nora. Supertrevliga och ett såå fint bemötande. Hela tiden på Qvicks villkor, såå omtänksamma.

 

6 Comments

 1. Glömmer aldrig när friherrinnans hund fastnade med ena tassens klor i elementet när han hoppade ner från utsiktsplatsen och alla klor på den tassen rycktes loss. Vilken fasa!Q

  1. Author

   Åh fy!!
   Detta var väldigt odramatiskt. Jag skulle klippa klorna och då såg jag sprickan. Han haltade inte eller nånting, alls.
   Och allt hos veterinären tog bara en dryg timme.

 2. Han är sååå fin!
  Jag kände mig alltid så stolt över Lurvig vid veterinärbesöken -han var just sådär fantastiskt lugn och vänligt alldeles oavsett. Över Cosmos däremot skämdes jag mer än en gång 😉

  När det gäller klimatet anser jag å enda sidan att det självklart är upp till alla att ta beslutet och göra en förändring. Å andra sidan tror jag att det behöver komma uppifrån. Så många som försöker, uppfattar det som tröstlöst och “halkar tillbaka”. Det behöver vara märkbart gynnsamt även på kort sikt att göra klimatsmarta val… Alternativt vara olagligt att inte göra de klimatsmarta valen. En livsstilsförändring som folk behöver ges förutsättningar för att klara av.
  (och jo, torkan, värmen och bränderna skrämmer mig med)

  1. Author

   Han är världens goaste. Idag ska vi på återbesök, jag är lite orolig att det inte torkat ut så bra som man skulle vilja. Vi får se vad dom säger.

   Och jag håller helt med dig om klimatet o.s.v. Det måste börja högre upp så att folk får bättre förutsättningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *