Allt kostar och det mesta är väldigt, väldigt dyrt

Ja, allt jag gör, alltså. Det kommer alltid en räkning efteråt. Alltid.

Sliten, sliten. Flytten blev klar i lördags morse men jag betalar fortfarande dyrt för den.
Oerhört glad att jag är sjukskriven, för nu är det plågor deluxe.
Det blir mycket stickning och många vilostunder i horisontalläge. Lederna är djävulska, det känns som ben mot ben i alla “gångjärn” vid minsta rörelse.

Pyttefuskgranen jag köpte till husvagnen har fått lite av mitt hemmagjorda pynt och

förtältet har fått lite julmysbelysning. Det börjar kännas juligt. Fast inuti är det mycket ångest inför jul. Denna ständiga oro för pengar och ledsenheten över att inte kunna köpa julklappar, riktigt. Jag vet att det inte är vad julen handlar om och att man inte måste, men man vill ju. Det är ju roligt och mysigt. Lite extra god mat. Ja men ni vet, sånt mys. Och jag önskar att jag hade en större familj. Släkt. Nu har jag ju av egen vilja kapat vissa band, men ändå. Jag saknar jul-jularna. Med mormor och morfar och klappar under granen och ja.., sånt.

Michelin trivs här, precis som jag. Jag var orolig att han skulle protestera mot att tvingas stanna inne ett tag, men han har inte visat minsta intresse av att gå ut. Han är bara nöjd. Sover, utforskar alla vrår, busar med favoritleksakerna (fyllda med kattmynta, från Grympy Cat) och spanar på världen där utanför.

Och nu måste jag vila en stund igen, efter att ha skrivit detta jäääättelånga blogginlägg. Suck. Det kan jag tacka UMS för.

Tjingeling. Zzzzzz.

2 Comments

 1. Hej Ulrika.
  Oj vilken fin katt du har och vilka fina bilder du tar.
  Fint att fått träffa dig för många år sedan i Steninge för “jättemånga” år sedan. Känns som vi har känt varann i hela livet, så kan jag i alla fall känna.
  Jag firar “jul” den 21 när ljuset återvänder. Julaftonen är för mig en vanlig kväll helt självvald för mig själv och det är riktigt skönt.

  1. Author

   Hej Gunnar! Ja det var så roligt att träffa dig den gången och jag tycker likadant: det känns som vi alltid känt varandra. 🙂 Förhoppningsvis får vi chans att ses igen nån gång – kanske i landet Halland igen. 🙂

   21 december är speciellt, dubbelt upp för mig för det är min mormors födelsedag. Hon finns inte längre i livet men jag firar den alltid ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *